Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το γλέντι του Α.Ο. Βαλτινού





Μετά το κλείσιμο της αυλαίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 κατηγορίας, της ΕΠΣΤ, όπου ο Α.Ο. Βαλτινού πέτυχε την νίκη επί της ομάδας του Καστρακίου (πρωταθλητή) και κατάκτησε την 3η θέση στη βαθμολογία, οι παράγοντες, οι παίχτες αλλά και οι φίλαθλοι και φίλοι της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού το γιόρτασαν δεόντως .
Έτσι την Κυριακή 22-5-11 έδωσαν ραντεβού στην ταβέρνα του κ. Βασίλη Βότσιου και γλέντησαν την επιτυχή πορεία της ομάδας.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Εκδήλωση Κλήδονα Βαλτινό Πρωτομαγιά 2011



Στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού στην κεντρική πλατεία του χωριού τραγουδήθηκαν από ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού, τοπικά παραδοσιακά τραγούδια.
Το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετέχει στα πρωτομαγιάτικα δρώμενα του τόπου, τα οποία περιείχαν: παραδοσιακά τραγούδια από ηλικιωμένες γυναίκες, αναβίωση των εθίμων «κλήδονας» και «κάψιμο της καλύβας» δημοτικούς χορούς κ.α.
Τα τραγούδια αυτά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελούν πολύτιμο θησαυρό για την παραδοσιακή μας κληρονομιά.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού άρχισε μια διερευνητική προσπάθεια ώστε, αυτά τα τοπικά παραδοσιακά τραγούδια να τα συγκεντρώσει, να τα καταγράψει, και να τα εκδώσει σε μια συλλογή, ώστε να συμβάλει στη διάσωση και στην διάδοση αυτού του παραδοσιακού, μουσικού πλούτου του τόπου μας.